PILATES

Treningen i Pilates fokuserer på det som kan kalles funksjonell styrke. Det vil si at du arbeider med å styrke de musklene som ”støtter” kroppen, uten å ofre smidigheten.

Pilates sikter også på å trene det som kalles funksjonell smidighet. Det vil si at man opparbeider så mye smidighet som mulig, uten å ofre muskelstyrken. Pilates tar sikte på å holde din kropp i perfekt balanse!

Du kan derfor jobbe målrettet for å få din kropp så god som den overhodet kan bli.

Ønsker du mer informasjon om Pilates sjekk følgende link: www.stottpilates.com

Det er faste kurs i Pilates. I praksis betyr det at man melder seg på kurs på fast ukedag. Det er selvfølgelig mulig å trene Pilates flere ganger i uken. Hvis man er forhindret fra å delta på trening på den dagen man har fast plass vil det selvfølgelig være mulig å trene en annen dag den samme uken. Dette forutsetter at det er ledig plass.

Pilatestrening i sal forutsetter innlæring. Enten ved at man deltar på et nybegynnerkurs, eller at man gjennomfører 3 timers innlæring som privatundervisning. Man vil få opplæring i øvelser på matte, samt bruk av noe utstyr.

Av hygieniske årsaker må du ha din egen pilatesmatte som du har med til timene. 

Bevegelighet - Core og balanse

Vi trener til musikk, jevnt tempo og er pulsdrivende. Store leddutslag, core som er styrkende for mage, rygg og balanse. Timen egner seg for godt voksne.

Pilates på ball

Pilatestrening på stor ball med vekt på å øke balansen og styrke armer og bein.

Pilates på matte

Klassisk Pilates på matte. Her benytter vi ulike former for utstyr. Små vektballer, styrkesirkler, strikker, «mini stability ball» og pøll.

Slings in Motion

«Slings in Motion», er et helhetlig bevegelseskonsept som kan integreres i all «Body/Mind praksis». Et system som lar deg se stillinger og bevegelsesmønstre med større klarhet, som en del av en helhet og ikke som isolerte deler eller øvelser.Bindevevssystemet i kroppene er et sammenhengende nettverk som former oss, holder oss sammen og kobler alt med alt annet. Bindevevet er rett under huden og dypt inne i kroppen. Våre muskler er innebygd i dette fantastiske og elastiske nettverket. Bindevevet spiller en ledende rolle i dynamisk stabilitet og bevegelse. Bindevevets arkitektur dannes og forandrer seg ut ifra hvordan det brukes. Øvelsene som benyttes i «Slings in Motion» blir en 3-dimensjonal-trening av kroppen, et system som hjelper deg med å gjenkjenne helhetlige strukturelle forhold.

Pilates/Slings in Motion for gravide 

Dette er en time der vi benytter oss av prinsippene fra både Pilates og bindevevstreningen Slings in Motion. Disse treningsformene passer perfekt for deg som er gravid. Ved å kombinerer det beste fra begge systemene vil dette kunne hjelpe deg til å være best mulig forberedt til både graviditeten og selve fødselen. Fra 12. uke.

 

lagt til handlevogn