YOGA

Med Yoga kan du forbygge fysiske og psykiske helseplager. Yogaøvelsene har som overordnet mål å skape balanse i kroppen og løse opp spenninger. Du lærer å lytte til kroppens signaler, slik at du kan gjenopprette fleksibiliteten i kroppen. Dette hjelper deg igjen til å unngå belastningsskader. En motvekt til en stresset hverdag.

I en Yogaøkt fokuseres det på pust og bevegelse i de fysiske øvelsene, rene pusteøvelser, avspenning og meditasjon. Du fokuserer på egen opplevelse, sansene vender innover. Etter en Yogaøkt får du fornyet energi, og en kontakt med din egen utvikling og du kan åpne opp for kreativitet og forandring. Du jobber med å øke bevisstheten.

Ordet Yoga betyr forening / enhet, en forening av kropp og sinn...

MINDFULNESS SOM TRENINGSFORM

Med øvelser som sittende meditasjon, liggende kroppscanning og fysiske øvelser inspirert av QiGong og yoga trener vi hjernens kjernemuskulatur. Og kjernen i hjernen er:

-Fokus-Oppmerksomhet -Selvregulering.

Hvis du undersøker vil du se at du bruker disse tre «musklene « hele tiden, men at de er litt ute av trening. Med god mental kjernemuskulatur vil du finne ro, og med ro oppstår en større mental klarhet som igjen vil føre til kloke  og fornuftige valg ,økt selvfølelse og mindre stress.

Intervju med lege og forsker Ivana Hollan om Mediyoga!

LES MERE OM KURSENE UNDER PRIS/PÅMELDING!

Nybegynnerkurs i Yoga 

Det avholdes introkurs/nybegynnerkurs i yoga hver sesong. Kurset anbefales for deg som ikke har praktisert yoga, men som er nysgjerrig på hva yoga kan være for deg. Det undervises i fysiske øvelser, pusteøvelser, meditasjon og avspenning. 

Videregående kurs i Yoga 

Har du erfaring med Yoga fra tidligere, eller har gjennomført et nybegynnerkurs/introkurs kan du delta på dette kurset. Kurset gir en fordypning i Yoga. 

Kraftyoga og Ashtangayoga

Her underviser vi i en mer krevende fysisk yoga. Øvelsene krever noe mer styrke og utholdenhet, men vi legger også vekt på avspenning og meditasjon.

Gravideyoga

Et kurs for deg og ditt ufødte barn. Vi underviser i lette yogastillinger, pusteteknikker og avspenning som er tilpasset gravide og de utfordringer man kan ha under et svangerskap. Fra 12. uke. VI holder også Pilates/Slings in Motion for gravide. Settes opp på forespørsel.

Ungdomsyoga

For undommer 13 til 15 år. Yogaen er tilpasset aldersgruppen og er en flott mulighet til å bli kjent med kroppen og de forandringer som skjer i den aldersgruppen. Kurset settes opp på forespørsel. 

 Yoga gjøres i lette og ledig klær, gjerne barbeint. Av hygieniske årsaker må du ha din egen yogamatte som du har med til timene. Hvis du ønsker kan matten lagres hos oss. 

lagt til handlevogn